Продължете към съдържанието

5 Метода как да правим пари онлайн

Независимо дали искате да спечелите бързи пари, или сте след дългосрочни, по-устойчиви резултати за получаване на доход, със сигурност има начини да печелите пари онлайн днес.
Истината е, че да печелите пари онлайн не е толкова трудно, колкото повечето го правят да изглежда. Изисква се само известна доза дисциплина. Ако обаче търсите реалистични начини да започнете да печелите пари онлайн сега, това се свежда до седем пътя, по които можете да тръгнете към печалбата. Някои ще Ви осигурят незабавни резултати, ще Ви помогнат да се справите с основните си месечни нужди като наем, хранителни стоки и комунални услуги, докато други имат потенциала да преобразят живота Ви, като революционизират Вашите финанси в дългосрочен план.

Без значение какъв метод сте избрали за генериране на своя онлайн доход, има едно много важно нещо, което трябва да разберете.
Парите могат да бъдат спечелени и изразходвани, спестявани и разграбени, инвестирани и пропилени.

Ето защо времето е далеч по-ценно от парите. Не можете да пресъздадете време. След като е похарчено, го няма завинаги!

Когато Ви липсва лукса на времето, печеленето на пари онлайн или офлайн може да изглежда като невъзможна задача. Как трябва да постъпиш, когато работиш на живото-смукваща работа от девет до пет? Въпреки че стабилността на заетостта на пълен работен ден може да позволи на повечето да спят добре през нощта, това не дава възможност на творчеството Ви да търси нови стратегии за получаване на доходи.

Без значение какъв метод в крайна сметка използвате за да генерирате доход в мрежата, трябва да настроите начина си на мислене, за да Ви окуражава а не да Ви обезкуражава. Истината е, че печеленето на пари онлайн може да бъде изпълнено с капани които могат да се избегнат. Заглушете ги, като имате в предвид няколко основни ръководни принципа.

Ако сте напълно сериозни в това, че искате да изкарвате пари за живеене или повече от онлайн активността си, тогава трябва да се фокусирате повече на пасивния доход отколкото на активния. Разбира се, активния доход ще Ви помогне да оцелеете.

Това е манталитета на “оскъдицата”.

Но идеите за пасивен доход ще Ви помогнат да процъфтите!

Имайки в предвид, че разполагате с ограничен период от време, пасивния доход би трябвало да представлява голяма част от вашата работа. Ако сериозно сте решили да се занимавате с генериране на някакъв онлайн доход, тогава пасивния доход трябва да е една от Вашите цели и амбиции.
Защо?
Не би ли предпочел да вършиш работата еднократно и да ти се плаща многократно, вместо да разчиташ на времето си за генериране на този доход? Инвестирайте времето си в “предния-край” (front-end), за да можете да извлечете ползите от задния (back-end). Това означава да вложите малко капитал от време, работа и пот, и да не получите плащане днес. Ще бъдете платени някъде по пътя. И ще продължите да получавате плащания независимо дали продължавате да изграждате този поток от пасивни доходи или спрете.

Всеки, който се интересува от печелене на пари онлайн,  трябва да преследва пасивен доход, като същевременно работи и върху активен. В интернет има множество начини за генериране на доход, много хора започват от основата, а тя е БЛОГ, генериране на значителен трафик и изграждане на аудитория и списък. Не е лесно, но си заслужава.

Това не означава, че трябва да започнете блог, за да печелите пари онлайн днес. Бихте могли да изберете вариант за стартиране по “не-блог” пътя, но ако търсите дълголетие в способностите си за получаване на доходи в интернет, блогът трябва да бъде основната Ви цел.

1. Използвайте съществуващи сайтове

Можете да изберете да използвате съществуващи сайтове за печелене на пари. Те включват както активни доходи, така и пасивни. Например, можете да продадете някои използвани вещи или да инвестирате в създаването на дигитални дизайни, които след това могат да се използват върху стоки (щампи върху тениски например). Отново отделете значителна част от времето си за пасивен доход, за да можете бавно да трупате приходи, които ще пристигат на автопилот без допълнителни усилия.

Разбира се, че голяма част от тези сайтове имат собствени приложения. Но те със сигурност са по малко свързани с еднократното изкарване на пари, и повече в дългосрочни проекти които съществуват в областта на фотографията, онлайн маркетинга, графичния дизайн и уеб разработката например.

OLX – Този сайт е дестинация за хора които искат да изкарат допълнителни доходи онлайн, можете лесно да продадете използваните си вещи, да наемете апартамент или да предложите услугите си на света.
Подобен сайт също е BAZAR

UPWORK: Този сайт предлага чудесен пазар за продажба на почти всяка професионална услуга. Не се нуждаете от търговски акаунт, собствен уебсайт или нещо друго. Всичко което трябва да направите, е да можете да осигурите висококачествена услуга на разумна цена. Но бъдете информирани, ще трябва да се конкурирате с много други, които постоянно наддават на открити работи места.

Fiverr: Базирания в Израел Fiverr е създаден през 2010г. от Шал Уайнингер и Миха Кауфам. Можете да предлагате услугите си само за 5 долара но и да получавате много повече за надстройки и добавки. Можете да създадете ново лого на някоя фирма или уебсайт, музика за някоя реклама или да пишете субтитри за клипове в YouTube.

Flippa: Ако имате склонност към покупка и продажба, можете да използвате Flippa и неговия колега от по-висок клас, Deal Flow Brokerage, за да купувате и продавате уебсайтове с печалба. Ще трябва да знаете какво правите тук, но лесно бихте могли да постигнете значителен доход, като препродавате уебсайтове които генерират доход за печалба.

Shutterstock и iStockPhoto: Имате ли набито око за фотография? Защо да не продавате снимки на някои от водещите сайтове за фотография. Ще ви трябват някои дизайнерски умения за софтуер за да се справите, но ако имате вече уменията в тази насока, това е чудесен потенциален източник на пасивен доход.

2. Продавайте Ваша стока

Ако сте готови да влезете в онлайн търговията, можете да продавате Ваша стока. Разбира се с продажбата на собствени стоки на Вашия уебсайт идват и цял набор от отговорности, техническа конфигурация и изисквания. За начало ще Ви трябва уебсайт и хостинг акаунт. Също така ще трябва и акаунт на търговец(Seller Account) като тези предлагани от Stripe или PayPal. След това ще трябва да проектирате този сайт, да изградите фуния за продажби, да създадете водещ магнит (lead magnet) и да направите имейл маркетинг.

Ще Ви трябва софтуер за електронна търговия, софтуер за изпълнение на поръчките, ще се притеснявате за складиране на стока, обслужване на клиенти и връщане на пари (refund). Но това не е всичко. Ще Ви трябва и трафик. Помислете за оптимизация на търсачките (SEO), реклами във Facebook и други социални медийни кампании. Трудна работа е, особенно ако сте сами.
Можете да изберете платформата на Amazon, която е лесния маршрут. Но отново в края на деня, това е сериозен бизнес, който може да доведе до значителни печалби.
Или сте изцяло отдадени или не сте. (All in or not).

Shopify: Искате ли да изградите свой собствен онлайн магазин? Най-лесното Ви решение е Shopify, с него за броени часове можете да стартирате онлайн търговията си и да изкарате пари в период под 24 часа.
WordPress също е доста добър вариант но изисква да се запознаете обстойно с него, възможностите са буквано не ограничени. Можете да започнете като инсталирате WooCommerce като плъгин и да стартирате своя онлайн магазин от личния си блог. Ще ви трябва SSL сертификат и начин за обработка на плащанията, но може да Ви се стори по лесно да стартирате възможно най скоро.

Fulfilled-by-Amazon (FBA): Можете да започнете да продавате в най-големия онлайн магазин в света и да не отделяте време за изграждане на собствена инфраструктура или да се притеснявате как ще докарате трафик до сайта си. Ще трябва да платите комисионна, но повечето от другите процеси ще бъдат автоматизирани за Вас.

Drop-shipping (дроп-шипинг): Amazon предлага една форма за дроп-шипинг, добро начало е да изберете продукт който искате да продавате от места като Aliexpress, Alibaba и други. Тук не се налага изобщо да имате допир до стоката, поръчката от Aliexpress например става онлайн и стоката дирекно отива в Amazon Warehouse.

3. Продавайте affiliate

Има много ресурси за печелене на пари онлайн като affiliate. Бихте могли да предоставяте продукти от ClickBank, Commission Junction, Rakuten Marketing, Share-a-Sale, Impact Radius и много други. Плюс това, много от по-големите компании също имат свои партньорски програми. Полагайте нужното старание и намерете подходящата компания с подходящия продукт или услуга за Вашата аудитория, която можете да продадете като affiliate.

В някои случаи ще Ви е необходим сайт със значителен трафик, за да получите одобрение. Продажбата като affiliate не е никак лесна, но ако имате публиката, това може да възлезе на доста значителна сума на приходи.

4. Започнете блог

Ако сериозно искате да се занимавате с печелене на пари онлайн, стартирайте с блог. Блогът е един от най лесните и устойчиви източници на доходи. Докато блогът е настроен по правилния начин, в правилната ниша, с правилното съдържание, насочено към правилната аудитория, и офертата е допълваща съдържанието, можете да направите огромна сума за пасивен доход от този блог.

Някои хора смятат че стартирането на блог е тежка работа, но когато разбереш стъпките които трябва да предприемеш, става далеч по лесно. Всичко започва от избор на печеливша ниша и избора на домейн. Оттам трябва да изградите вашите оферти. Можете лесно да продавате неща като мини-имейл курсове, обучения и електронни книги.

5. Имейл маркетинг

Ако се интересувате от онлайн маркетинг, пригответе имейл софтуер и създайте lead magnet мойто можете да използвате във Вашата фуния за продажби. След това съставете списък. Често се казва, че можете да очаквате да печелите около 1 долар на абонат на месец. Ако имате списък от 10 000 абоната, това означава че можете да правите приблизително 10 000 долара на месец. Ще трябва да доставите стойност на клиента и да не го подканвате да купува във всеки имейл, но това е много постижима цел за кратък период от време.

Има много начини да включите хора в списъка си. Lead magnets са един такъв ресурс. Например, можете да създавате електронни книги, контролни списъци и cheat-sheets. Но също така можете да направите надстройки над съдържание, като PDF версии на дадена статия с добавени ресурси в нея, серия от четири части за видео обучение над дадена тема и много други. Помислете за своята аудитория и какво можете да им предложите, за да им служи по-добре, след това се отнасяйте с уважение и в крайна сметка ще извлечете наградите от това.

Вашият коментар